Hvordan er det å være student under en pandemi?

Hvordan er det å være student under en pandemi?

Hei folkens, velkommen til mitt aller første blogginnlegg! Dette blir utrolig spennende.

Med tanke på at dette er mitt første innlegg kan jeg starte med å introdusere meg selv. Jeg heter Ida, er 22 år og kommer fra Stavanger. Jeg går markedsføring og merkevareledelse ved Høyskolen Kristiania. Jeg har startet denne faglige bloggen i sammenheng med at jeg har valgfaget digital markedsføring. I mitt første innlegg skal jeg skrive om hvordan det er å være student under en pandemi.

12.mars 2020. Det var da det hele startet. Da hele landet ble stengt ned, dette var alvor. Verden ble snudd på hodet. Jeg husker jeg syns at tiltakene var veldig voldsomme. Det var vanskelig å forstå, og jeg trodde vert fall ikke at det kom til å vare så lenge, maks 4 uker tenkte jeg. Skolene stengte og jeg ble permittert fra jobben jeg hadde i Oslo. Jeg husker det var et stort sjokk når jeg plutselig ikke skulle få lov til å jobbe. Jeg fant ut at det mest økonomiske for meg var å reise hjem til familien min i Stavanger. Jeg ville jo ikke sitte alene i en leilighet uten mulighet til å være sosial. Heldigvis har jeg en veldig snill pappa som kjørte fra Stavanger for å hente meg og noen venninner, slik at vi slapp å ta fly med tanke på smitte. Det var rart å plutselig komme hjem igjen, uten noen forpliktelser om å møte opp noe sted. Verken på jobb eller skole. Alt var over zoom. Jeg husker ærlig ganske lite fra mars til mai. Akkurat som om jeg har fortrengt det litt. Dagene gikk i det samme. Med andre ord var de veldig lite strukturerte.

Når sommeren kom begynte ting å løsne litt igjen, jeg fikk tilbake jobben min og flyttet derfor tilbake til Oslo. Det var så herlig å komme litt inn i rutiner igjen. Det var en varm og herlig sommer, Tjuvholmen og Sørenga var fullstappet med mennesker. Det var akkurat som om landet hadde gått litt tilbake til de normale traktene igjen for en liten periode, og jeg tenkte at «nå ordner det seg», men nei. Til høsten begynte smittetallene å stige igjen, noe som var en stor nedtur. Jeg holdt fortsatt fast i håpet om at det skulle bli noe undervisning på skolen, men det ble det dessverre veldig lite av. Heldigvis har vi utrolig flinke forelesere som har tatt denne utfordringen på strak arm og gjort det beste ut av situasjonen.

Jeg er nå på mitt 4. semester, som vil si at 3 av 4 semester er blitt påvirket av pandemien. Jeg kan nesten ikke huske hvordan det er å ha vanlige forelesninger på skolen. Det å fysisk være på skolen og møte vennene mine, spise lunsj i kantina osv. Det savner jeg. Jeg savner å sminke meg, fikse meg på håret og kle meg pent. Jeg vil påstå å si at jeg ikke føler meg som en student lenger, med tanke på at nesten alt av den sosiale delen med det å være student er borte. Jeg føler at jeg tar et slags nett studie, og for meg krever det ekstra mye selvdisiplin. Når det er sagt så er jeg så glad og takknemlig for at mitt første semester var helt korona-fritt! Det ga meg muligheten til å få meg en utrolig fin venninnegjeng som gjør korona hverdagen lettere. Da er det alltid mulighet for å spør om det er noe jeg lurer på, og vi er veldig flinke til å hjelpe hverandre opp og frem. Det er betryggende. Akkurat nå er det jo slik at myndighetene anbefaler å ikke ha besøk eller besøke andre. Det er litt kjedelig å ikke få møtt studievennene mine, men vi får håpe disse tiltakene hjelper. Heldigvis bor jeg med to gode venninner som gjør hverdagen lysere. De er også studenter, så vi er i samme båt.

Med tiden har jeg blitt ganske vandt til zoom, men det er vanskelig å følge med til tider. Jeg håper selvfølgelig at ting går tilbake til normalen snart. Jeg gleder meg til alt det sosiale, det å faktisk føle at jeg er en student. Men vi får se da, ingen vet jo hvor lenge dette vil vare. Vi må være flinke til å ta ekstra godt vare på hverandre i denne litt tunge perioden. Gjør ting som gjør deg glad, gå turer, lag god mat, les en bok eller lær deg å strikke (det har jeg gjort).

-Ida

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *