Studieteknikk

Studieteknikk

Da er første uken overstått og semesteret er i gang for fullt. Jeg ser veldig frem til fortsettelsen og er sikker på at vi kommer til å lære mye interessant. Semesteret er delt inn i fire deler hvor første del handler om digital økonomi og forretningsmodeller. I første forelesning ga Arne Krokan oss et innblikk i delingsøkonomi og digitale plattformer.

Marianne Hagelia var også med for å lære oss mer om hvor viktig det er å bruke en studieteknikk som fungerer bra for deg. Dette var noe jeg syns var veldig interessant. Ulike metoder for å huske bedre. Selv om du får med deg mye av fagstoffet under forelesningen vil mye av det bli glemt bare noen timer etterpå hvis du ikke jobber med det i etterkant. Mange er kanskje nødt til å endre litt på studieteknikken nå som alt av undervisningen er digital. Selv ble jeg veldig glad når jeg fikk vite at Hagelia skulle dele sine kunnskaper om digital studieteknikk med oss. Det er noe alle trenger å lære mere om nå som studie hverdagen har blitt så digitalisert.

Når det kommer til læring er vi veldig forskjellige, det som fungerer for en medstudent vil nødvendigvis ikke fungere like bra for deg. For noen så fungerer det best å ta litt om gangen, lese 15 min her og 20 min der, imens andre kan lese i timevis. Jeg personlig vet at jeg faller ut om jeg sitter og leser for lenge. Vi ble presentert for en del forskjellige studieteknikker. Flash cards, diskutere med andre studenter, «små økter», samskriving og tankekart var noen av dem. Vi er som sagt veldig forskjellige og det å finne en bra studieteknikk handler egentlig om å finne en måte å huske på. Hvordan lærer du best mulig? Noen liker best å lese selv, andre lærer best av å diskutere med andre. Det vi alle har til felles er at det er større sannsynlighet for å huske bedre om vi repeterer fagstoffet. Det å lese gjennom notatene i ettertid, eller føre det over i et word dokument om du skriver for hånd. Bare det kan gjør en stor forskjell. Les ekstra på det du syns var litt vanskelig, eller diskuter det med en medstudent.

Som jeg nevne i teksten over lærte vi om samskriving. Dette var nytt for meg. Jeg hadde hørt om det, men ikke prøvd det selv. Samskriving er at flere noterer sammen i et felles dokument. Først tenkte jeg at dette ville bli veldig ubehagelig med tanke på at alle kunne se hva jeg noterte, men jeg merket fort at dette var en bra måte å lære på. Det var lærerikt å se hva andre fikk med seg og såg på som viktig, hvis det var noe jeg ikke fikk med meg i forelesningen var det garantert noen andre som fikk med seg det. Skikkelig smart. Jeg ble veldig bevisst på hva jeg selv skrev og syns det var motiverende.

Noe jeg husker veldig godt fra forelesningen er at vi ble oppfordret til å jobbe med skole i «små økter» og med det mente hun at vi for eksempel kunne lese på notater når vi tar kollektivt til jobb, eller imens middagen står i ovnen. Dette er tid jeg som regel bruker på å trykke på mobilen eller andre unødvendige ting. Tenk så mye studietid jeg kan klare å trykke inn i alle de små øktene i løpet av en dag. Genialt. Vi lærte også at det å studere i «små økter» var mer effektivt, at vi rett og slett lærer og husker bedre. Det passer meg egentlig perfekt.

Hun snakket også om hvor viktig det er å finne motivasjon til faget, spør deg selv hvorfor du vil lære og hva du vil få ut av læringen. Sett deg mål og finn den studieteknikken som fungerer best for deg.

-Ida

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *