Finn-mulighetenes marked

Finn-mulighetenes marked

Jeg har valgt å skrive om delingsplattformen finn.no. Finn er en norsk plattform hvor både bedrifter og enkeltpersoner kan kjøpe og selge, alt du trenger å gjøre er å opprette en konto- og det er helt gratis! Så plattformen kan med andre ord brukes av alle, så lenge du har en bruker. Du kan selge (og kjøpe) både produkter og tjenester gjennom finn. Når du legger ut et produkt for salg er det du som bruker som eier denne annonsen, ikke Finn.

Vi fikk i oppgave av vår foreleser Arne Krokan å finne ut hvordan plattformen vi har valgt senker transaksjonskostnadene. Så- på hvilken måte senker Finn transaksjonskostnadene?

Vi har 6 ulike typer transaksjonskostnader:

  • Søkekostnader
  • Informasjonskostnader
  • Forhandlingskostnader
  • Beslutningskostnader
  • Evalueringskostnader
  • Tvangskostnader

Søkekostnader er tiden du bruker på å finne frem til produktet eller tjenesten du ønsker å kjøpe. Her har finn gjort det veldig oversiktlig og delt inn i kategorier som for eksempel Torget. På torget kan du kjøpe alt fra dyr og utstyr til elektronikk og hvitevarer. Hver kategori har mange underkategorier som gjør det enkelt å finne frem. Hvis du for eksempel er på jakt etter en spesifikk jakke, trykker du først på Torget, så underkategorien «klær, kosmetikk og tilbehør» Her finner du enda flere kategorier innen klær og kosmetikk. Det enkleste og raskeste her er å gå i søkefeltet å søke opp jakken du ønsker å kjøpe for eksempel «Bergans jakke» og vipps så får du frem hva som er til salgs av denne jakken. Finn inneholder også andre filter du kan legge inn som størrelse, område, og om du leter etter dameklær eller herreklær, brukt eller ubrukt, gir bort eller til salgs. Dette gjør søket ditt enda mer spesifikt.

Nordlys - Dette søker nordlendingene etter på FINN: - Vi ser stor forskjell  på by og bygd
Bilde lånt fra: https://www.nordlys.no/kjop-og-salg/internettsalg/dette-soker-nordlendingene-etter-pa-finn-vi-ser-stor-forskjell-pa-by-og-bygd/s/5-34-559663

Informasjonskostnader er tiden du som kjøper bruker på å innhente informasjon om eventuelle varer du vurderer å kjøpe. Under bildet av produktet er det som regel litt informasjon, det varierer veldig hvor bra og utfyllende denne informasjonen fra selger er, men heldigvis er det også mulig å sende en melding til selger, her kan du som kjøper få svar på det du lurer på.

Forhandlingskostnader: På finn.no er det slik at du kan komme med bud om du ikke syns at prisen matcher produktet/tjenesten. Det er naturlig å sammenligne produktet du ønsker å kjøpe til andre lignende produktet for å se om prisen er rimelig. Dette er forhandlingskostnader. Du kan enkelt sende en melding til selger.

Beslutningskostnader: Etter du har fått den informasjon du trenger og begge parter er enige om prisen er det på tide å ta en beslutning. Kanskje du ønsker å prøve produktet før du eventuelt kjøper? Dette kan være mulig om dere ikke bor for langt ifra hverandre. Da er det mulig å komme å prøve jakken, og deretter ta en beslutning om du ønsker å kjøpe. Betalingsmåte må kjøper og selger bli enige om, hvis dere møtes er jo selvsagt kontanter eller vipps veldig enkelt, men om du skal kjøpe noe som må sendes har også finn en veldig trygg og enkel måte å forhåndsbetalte på.

Evalueringskostnader og tvangskostnader handler om å evaluere produktet når du har mottatt det i forhold til om det er i den rette standen. Om det skulle vært noen feil som ikke er nevnt i annonsen har du rett til å klage til selgeren. Du kan også gå inn å vurdere selgeren.

Måten FINN senker transaksjonskostnadene er at de har alle aktørene samlet, du har alt på en og samme nettside. På samme tid som at det er veldig enkelt og raskt å finne frem, du sparer mye tid med tanke på at alt er så oversiktlig og filtrert.

Kilder:

Finn.no

Krokan, Arne. 2019. «Nettverksøkonomi– digitale tjenester og sosiale mediers økonomi» Oslo: Cappelen Damm.

-Ida

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *