Refleksjonsnotat

Refleksjonsnotat

I første del av kurset har vi lært så utrolig mye interessant innen digital økonomi. Alt fra hvordan filterbobler og ekkokamre kan påvirke samfunnsutviklingen til sosiale konsekvenser ved kunstig intelligens. Vi har også lært om blokkjeder, delingsplattformer, AR og VR for å nevne noe. Vi har både lært hva dette er og hvordan det kan påvirke samfunnet, både negativt og positivt. Noe som fanget oppmerksomheten min var hvordan VR kan brukes til å behandle psykiske plager og fobier, jeg var ikke klar over at dette var en måte og behandle på. Jeg ble ganske fascinert over hvor gode resultater som ble vist ved bruk av denne metoden.

Det hele startet med at vi skulle kjøpe eget domene og opprette blogg i Word press. I starten syns jeg det var litt ubehagelig å skulle poste alt offentlig men det føltes bedre for hvert innlegg. Hele prosessen med å lage en faglig blogg og poste innlegg har vært veldig lærerik. Ikke bare det å skrive egne innlegg men også med tanke på at vi kan lese medstudenter sine blogger og lære av hverandre.

Hvorfor velge digital markedsføring fremfor tradisjonell - Businessbloggen
Bilde hentet fra: https://viervalenga.no/digital-markedsforing-vs-tradisjonell/

Hvilke tema syns jeg var spesielt interessante?

På bloggen har vi skrevet om litt forskjellige tema, dette har hjulpet meg til å forstå bedre hvordan ting i dette faget henger sammen. Jeg syns som sagt at det vi lærte om VR var veldig spennende. Jeg er opptatt av at nyere teknologi ikke bare skal gjøre hverdagen lettere for oss men også kunne hjelpe på områder som dette. Når vi kan bruke VR til å behandle psykiske plager og fobier har vi komt ganske langt, dette er utrolig nyttig. Jeg har skrevet litt mer om det på bloggen i et tidligere innlegg, men kort fortalt blir VR briller brukt til å sette deg i en situasjon du syns er skremmende. Du kan selv velge hvor dette skal være og hva det skal være. Hvis du for eksempel har sosial angst og sliter med å handle på matbutikken kan du bli satt i akkurat denne situasjonen og du kan velge hvor mange mennesker som skal være til stedet. På denne måten kan du litt etter litt ble eksponert for situasjoner som du syns er ubehagelige og skremmende, på en trygg måte. Personen som blir behandler vet jo at situasjonen ikke er ekte, men det føles ekte nok til å fremkalle angst.

Et annet tema som jeg syns var veldig interessant er filterbobler og ekkokammer, spesielt filterbobler. Dette var nye begreper for meg, men når vi begynte å lære om det fant jeg raskt ut at dette var noe jeg kunne litt om fra før. Dagens ungdom er i gjennomsnittet mye på sosiale medier, og etter jeg begynte å studere markedsføring og merkevareledelse begynte jeg spesielt å legge merke til at annonsene jeg fikk opp på sosiale medier som Instagram, Snapchat og Facebook var tilpasset meg og hva jeg hadde søkt på. Jeg la merke til hvordan alt hang sammen, hvis jeg googlet en jakke tok det ikke lang tid før jeg fikk opp samme jakke i instagram feeden. Dette er en ekstrem effektiv måte å drive digital markedsføring på, men også litt skummelt med tanke på at du får opp mye av de samme tingene bare. Nå snakker jeg ikke om jakker, men for eksempel nyhetssaker og politikk. Vi har ikke kontroll over hva som blir vist til oss og hva som er filtrert bort. Dette kan føre til at vi danner oss sterke meninger og holdninger til saker som vi kanskje ikke vet begge sider av.

Første del av dette faget har helt klart gitt mersmak, det er så utrolig mange spennende tema og jeg gleder meg til fortsettelsen.

-Ida

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *