Sosiale plattformer og bruk av influensere

Sosiale plattformer og bruk av influensere

Hei folkens! Jeg skriver som sagt en eksamensoppgave om tjenesten Too Good To Go, som er en mobiltjeneste hvor du kan kjøpe mat fra dine nærbutikker, cafeer, hoteller og restauranter som ellers må kastes. På denne måten kan du være med på å redusere matsvinn og spare planeten. Jeg har skrevet litt mer konkret om too good to go i mitt tidligere blogginnlegg, så hvis du vil lese mer om tjenesten i forhold til bærekraft trykk her: https://www.idaahovland.com/2021/03/12/too-good-to-go/

Hvilke plattformer er egentlig mest relevante å bruke for å nå mål som too good to go har satt seg? To good to go er interessert i å nå ut til alle som er interessert i å gjøre en forskjell når det kommer til å redusere matsvinn. Jeg mener at plattformene instagram, snapchat, youtube og tiktok vil være mest relevant. Dette er sosiale plattformer som de aller fleste unge benytter seg av, det er også flere og flere av generasjonen over oss som bruker instagram, snapchat og youtube daglig. Spesielt instagram er en plattform hvor mange deler mye av livet sitt, finner inspirasjon og motivasjon. Appen blir brukt til alt fra å dele viktige nyhetssaker og politikk til å dele outfiten for dagen. Det har blitt mer og mer «populært» å vise en litt mer privat og sårbar side på denne plattformen, folk er mer opptatt av å bruke påvirkningskraften sin til noe bra.

139 fakta om Instagram - HansPetter.info
Bilde lånt fra: https://hanspetter.info/139-fakta-instagram/

Når det kommer til youtube som er brukt av veldig mange, så har vi flere muligheter. Her kan vi enten ha samarbeid med influencere for å få inn en annonse i reklamepausene på youtube, eller så er det mulig å gjøre et samarbeid hvor en influencer faktisk poster en hel youtube video som omhandler tjenesten. Viser frem hva hun/han har fått tak i fra too good to go, forteller litt om tjenesten og hva de står for. Her er det mange muligheter.

En god idé når det kommer til markedsføring på sosiale plattformer er å samarbeide med inluensere på de forskjellige plattformene. Jeg har allerede sett influensere som har reklamert for too good to go på både instagram og tiktok. Begge disse influencerne var såkalte «mat kanaler». En influencer har stor påvirkningskraft og mange som ser opp til dem. Det jeg tenker er smart er at too good to go velger å samarbeide med influensere som tidligere har vist interesse for mat eller bærekraft. En som tar grønne valg, er opptatt av å spre dette budskapet til følgerne sine og generelt har en bærekraftig livsstil. Det kan være en stor fordel, i og med at det blir mye mer troverdig. Da kan de for eksempel dele matretter og forskjellige oppskrift i sammenheng med hva de har fått av too good to go, på samme tid som at de har mulighet til å informere følgerne sine om hva tjenesten for. Jeg tror at det vil skape mye mer oppmerksomhet rundt tjenesten om en kjent person som folk ser på som troverdig og inspirerende legger ut en annonse kontra at too good to go bare markedsfører gjennom sin egen profil og nettside. Det handler om å skape nok oppmerksomhet rundt tjenesten slik at flest mulig får øynene opp for too good to go og har lyst å være med å gjøre en forskjell.

The Too Good To Go app has cut food waste in Europe. Now it could do the  same in the US - CNET
Bilde lånt fra: https://www.cnet.com/news/the-too-good-to-go-app-has-cut-food-waste-in-europe-now-it-could-do-the-same-in-the-us/

Det er også viktig at de får frem hvor god mat du kan få kjøpt til en veldig vennlig pris, perfekt for studenter, familier og eldre, eller for deg som bare vil ha noe ekstra digg å spise når du har hjemmekontor. Too good to go er med andre ord for alle, å det er det viktig at de klarer å få frem gjennom markedsføringen.

Utfordringer med å samarbeide med influencere:
En utfordring for selve virksomheten kan være å holde styr på alt som blir lagt ut av forskjellige influencere på de ulike plattformene. Slik at de har kontroll på om influenceren poster hva som faktisk ble avtalt, og at de holder seg til reglene som er gjeldene for markedsføring (for eksempel at det er tydelig merket som reklame). Dette vil si at det er tydelig skrift og stor nok skriftstørrelse, plasseringen har også betydning for merking av reklame. Det er også viktig at ordene som brukes for å markere reklamen er tydelige nok til at folk skjønner at det er reklame, for eksempel «annonse» eller «reklame». Unngå derfor å bruke «anbefaling for», «konkurranse», «i samarbeid med», med tanke på at disse ordene ikke forklarer at innlegget inneholder reklame og sponsor avtaler. «Ifølge markedsføringsloven § 3 første ledd skal all markedsføring utformes og presenteres slik at den tydelig fremstår som markedsføring. Dette innebærer at markedsføringen ikke skal være vanskelig å gjenkjenne og identifisere.» https://www.forbrukertilsynet.no/lov-og-rett/veiledninger-og-retningslinjer/veiledning-reklame-some

Bildet viser tilstrekkelig merking på Instagram.
Bilde lånt fra: https://www.forbrukertilsynet.no/lov-og-rett/veiledninger-og-retningslinjer/veiledning-reklame-some

På bildet over har vi et eksempel på bra markering av reklame. Det står tydelig «ANNONSE» med store bokstaver helt først i bildeteksten. Det ville ikke vært bra nok om du skrev annonse helt bakerst i bildeteksten etter en rekke andre hashtags, da er det ikke alle som hadde fått med seg at dette faktisk er et sponset innlegg.

Kilder:

https://toogoodtogo.no/no?utm_medium=Search&utm_source=Google&utm_campaign=NO_B2C_Paid_Marketing_Search_Google_Brand&gclid=Cj0KCQjwi7yCBhDJARIsAMWFScNh4RKSYk8zewj-khtKoUyum2ij_PdGt9HappA0HlX_k2e10O8kRRoaAr-QEALw_wcB

https://www.forbrukertilsynet.no/lov-og-rett/veiledninger-og-retningslinjer/veiledning-reklame-some

-Ida

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *