OKR- Styringssett

OKR- Styringssett

Hei dere!

Da var påskeferien over og det er på tide å komme inn i rutiner igjen. Ny modul i Digital Markedsføring står for tur med foreleseren Karl Philip Lund, og nå er hovedtemaet er e-varehandel. I denne perioden skal vi blant annet lære å opprette egen nettbutikk, dette har jeg gledet meg veldig til og tror kommer til å bli utrolig spennende.

I dag skal jeg skrive et innlegg om styringssettet OKR, som kommer til å komme godt med nå når vi skal samarbeide om å opprette en nettbutikk.

Bilde: https://dig2100.no/revolusjonerende-okr/

Hva er OKR?

OKR står for Objectives & Key Results (på norsk hovedmål og delmål), dette er en metode som er svært effektiv til mål- og virksomhetsstyring. Metoden hjelper bedrifter å prioritere hvilke oppgaver som er viktigst for å nå målene som er satt. «OKR er en effektiv og mye brukt metode for å konvertere selskapets strategi, visjon, misjon og verdier til tydelige mål. Alle bedriftens aktiviteter knyttes til oppnåelsen av disse målene.»  https://futureworks.no/okr

Målene til selskap, team om medarbeidere blir knyttet sammen for å omsette strategi i målbare resultater. På denne måten er OKR en metode som hjelper bedrifter å fokusere på både kort- og langsiktige mål.

Hvorfor OKR?

Med bruk av denne metoden blir bedriftens langsiktige hovedmål mer tydelig med fokus på verdiskapende aktiviteter og kortsiktige delmål. Dette fører til at de ansatte kan føle mer «eierskap» til hovedmålene som gjør at de presterer bedre i arbeidet sitt. Økte prestasjoner, bedre bedriftskultur og høyere grad av ansvarsfølelse og selvstendighet. Det virker rett og slett veldig motiverende for hele bedriften. Det er så viktig å ha felles mål som vi jobber sammen for å oppnå.

Foreleseren vår Karl Philip Lund har skrevet om OKR sine 4 fordeler:

  1. De viktigste målene i bedriften kommer til overflaten
  2. Alle i bedriften får vite hva som er viktig (95% av ansatte er usikre på bedriftens strategi, Harvard Business Review) https://hbr.org/2005/10/the-office-of-strategy-managemen
  • Du får vite hvordan alle ligger an i forhold til målene
  • Alle i bedriften vet hva som foregår

Det at 95% av ansatte er usikre på bedriftens strategi er veldig interessant. Tenk hvor mye forbedringspotensialet mange bedrifter har. Ved å bruke OKR vil de ansatte får et mye større innblikk i både strategien og målene til bedriften.

Motivasjon på jobben | BI

Bilde hentet fra: https://www.bi.no/forskning/business-review/topics/motivasjon-pa-jobben/

Er det mulig å bruke denne metoden i et klasserom?

Oppsummering:

OKR er en fin og effektiv måte å inkludere alle ansatte i en bedrift når det kommer til strategi og målsetting. Det kan føre til mer motiverte ansatte med tanke på at de kjenner på mer ansvar og selvstendighet. Jeg vil påstå at det kan bidra til å gi medarbeiderne en mer meningsfull hverdag.

Kilder:

 https://futureworks.no/okr  07.04.21

https://inevo.no/blogg/okr-et-system-for-gjennomforing/ 07.04.21

https://hbr.org/2005/10/the-office-of-strategy-management 07.04.21 07.04.21

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *