Hvordan skaffe seg en relevant mentor?

Hvordan skaffe seg en relevant mentor?

Hei folkens! I dagens blogginnlegg skal jeg gi dere en innføring i hvordan man kan skaffe seg en relevant mentor. Og hvorfor det kan være smart å skaffe seg en mentor allerede som student. Det å bygge et godt nettverk er kjempe viktig, og kommer til å komme til god nytte etter studietiden.

Mentor Oppstart Mentorer - Gratis bilde på Pixabay
Bilde hentet fra: https://pixabay.com/no/illustrations/mentor-oppstart-mentorer-r%C3%A5d-2062999/

Modul 1 – Din profesjonelle identitet

Handler om å legge grunnlaget for din profesjonelle identitet. Etter årene som student begynner du å forme din egen identitet. Vi er langt ifra ferdig utlært når vi har fullført studiet. Det er så viktig å vise interesse- vise at du er villig til å lære av deres erfaringer. Og vær takknemlig for alle som ønsker å hjelpe deg og lære deg nye ting.

-Du må vise dem samme respekt som du ønsker å motta av personer som vil lære av deg.

Modul 2 – Finn en mentor via LinkedIn Modul

Å bruke LinkedIn er et veldig effektivt verktøy når du er på jakt etter en mentor. Her kan du både bygge ditt eget nettverk og søke etter folk som er spesialister innen forskjellige bransjer og selskaper, for eksempel mote, design eller markedsføring.

(skriv litt mer om dette)

Modul 3 – LinkedIn Messaging Modul

Når du har gjort litt research å funnet en eller flere personer som er relevant og vekker din interesse er tiden kommet for å sende en melding på LinkedIn. 3 faktorer om hvordan du kan sende en melding som ikke nødvendigvis trenger å være like formell som en mail:

Who, why og what? Du skal presentere deg selv kort, si hvorfor du sender denne personen en melding og forklar hva du er ute etter og vil få ut av å ha denne personen som en mentor.

Modul 4 – Koordinering Modul

Denne modulen forklarer hvordan du skal gå frem etter du har fått et svar. Hvis en person viser interesse for deg er det viktig at du vet hvordan du skal gå videre. I kurset blir dette illustrert gjennom 3 punkter. Det første punktet er å være effektiv, svar raskt å vær tilgjengelig. Personen som du vil ha hjelp av har mest sannsynlig mye å gjøre, å nok av meldinger å svare på. Så om de først viser interesse- vis respekt for dette. Punkt nr 2: Ærverdig– Husk at dette er en person som ønsker å hjelpe deg, og kan være til god nytte for deg. Det er DU som spør om hjelp, så vær fleksibel. Punk nr.3 er å ta initiativ– Det er viktig at du viser interesse!!

Modul 5 – Navigasjon Modul

Det er viktig å navigere samtalen slik at det forblir på et profesjonelt plan. Dette har mye å si for hvordan denne personen oppfatter deg.

Modul 6 – Profesjonell historiefortelling Modul

Å presentere seg litt mer grundig (men profesjonelt). Her handler det om å få frem hvem du er som person, hva du brenner for, hvilke egenskaper og ferdigheter du har. Du kan godt fortelle litt om bakgrunnen din og hva som fikk deg til å gå den veien du har valgt. Du kan også fortelle om fremtidige mål og drømmer.

Eksempel fra modul 6:

  • Hvem er du?
  • Hva er dine ferdigheter og interesser?
  • Hvordan har din profesjonelle reise utviklet seg?
  • Hvor er du på din profesjonelle reise i dag?
  • Hva håper du å få ut av denne samtalen?

Modul 7 – Research og spørsmål Modul

Denne modellen handler om at du må være litt forberedt før du sender melding til en person du ønsker å ha som mentor. Gjør litt research om han/hun og karrieren hennes/hans. Du kan gjerne ha noen spørsmål klare på forhånd.

Modul 8 – Bygge varige relasjoner

Om du får til en fin samtale med mentor er det ønskelig å bygge en varig relasjon til denne personen. Oppdater hen gjerne eller send en melding for å vise at du er takknemlig for hjelpen og veiledningen du har fått. Hvis du velger å gjør dette vil det øke sjansen for at denne personen har lyst til å hjelpe deg igjen.

-Ida

Kilder:

https://first-round.teachable.com/courses/enrolled/1286952

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *