Vurdering av nettbutikken Nelly

Vurdering av nettbutikken Nelly

Hei dere! I dag skal jeg vurdere Nelly.com basert på Even Ødegård sine 10 kriterier for hvordan man skal vurdere en nettbutikk. Grunnen til at jeg valgte akkurat denne nettbutikken vil jeg begrunne med at det er en av de nettbutikkene jeg selv besøker ofte og er relativt kjent med. Vurderingen er basert på hva jeg mener og er ingen fasit, jeg vil avslutte med å gi nettbutikken terningkast 1-6.

Litt om nelly.com
Nelly.com er en Svensk nettbutikk som ble lansert i 2003, Nelly har vokst ekstremt gjennom årene og er den dag i dag internasjonale. Nettsiden ble lansert i resten av Norden i 2008. Nettbutikken er en ledende aktør innen mote og skjønnhet på nett. De tilbyr et bredt utvalg av de siste trendene for unge jenter og fører forskjellige merkevarer innen klær, sko, accessories, sminke og skjønnhet, badetøy og sportsklær.

Nelly Anmeldelser | Les kundenes anmeldelser av www.nelly.com
Bilde hentet fra: https://no.trustpilot.com/review/www.nelly.com

 1. Førsteinntrykk
  Mitt førsteinntrykk av nettbutikken er at den er fin og oversiktlig. Fine og klare bilder og de har en klar kategorisering av produktene som selges. De har valgt farger som matcher fint og som gjør de forskjellige underoverskriftene tydelige. Det første som kommer opp når du klikker deg inn på siden er info om at de har et salg på siden, som er veldig greit å få med seg. De har også mye fine bilder av de nyeste varene, slik at du kan bli inspirert gjennom en liten «lookbook». Det er dermed tydelig hva denne nettsiden har å tilby.

  tips til forbedring:
  Det kan være en god idè og gjøre noen av bildene på forsiden en smule mindre for at ting skal bli litt mer «ryddig» og for at vi skal slippe å bla så langt ned.

2. Synlighet
Om jeg søker på «kjole» på Google kommer Nelly.com på topp med noen annonser for «shop kjole», men selve nettsiden til Nelly er ikke synlig på første siden. Både NA-KD, BIKBOK, Bubbleroom og Zalando kommer høyere opp en Nelly.com

Tips til forbedring:
Det er veldig bra at Nelly har fokusert på ads, dette gjør at de er synlige når du søker på et produkt. Et tips er å jobbe med at produktene/kategoriene deres blir mer synlige slik at selve nettbutikken kommer høyere opp i google søk.

3. Brukervennlighet
Nettsiden er brukervennlig både på mobil og pc. Det er oversiktlig med mange forskjellige kategorier og filter som gjør at det er enklere å finne frem til det produktet du leter etter. Hvis jeg klikker meg inn på kategorien «kjoler» kan jeg velge mellom følgende underkategorier:

 • Loose fit & oversized kjoler
 • Skater dresses
 • Party dresses
 • Langermede kjoler
 • Maxikjoler
 • Hverdagskjoler
 • Strikkekjoler

https://nelly.com/no/kl%C3%A6r-til-kvinner/kl%C3%A6r/kjoler/

Det er også mulig og filtrere søket ved å velge ut farge, størrelse, merke og materialet. Det finnes også en funksjon som sorterer etter «beste match, laveste til høyeste pris, høyeste til laveste pris eller varemerke.»

Tips til forbedring:

 • Legge til kundeomtaler til produktene

4. Kjøpsprosess
Når du legger varer i handlekurven kan får du opp om du har lyst å forsette å handle eller gå rett til kassen. Her trenger du ikke være registrert som bruker for å legge produkter i handlekurven. Når du trykker på «til kassen» får du opp en oversikt over «shoppingbagen din» som gjør det tydelig for deg hvilke varer du er i ferd med å kjøpe. Her kan du også fjerne varer med et enkelt klikk. Du kan velge om du vil logge inn eller fortsette kjøpet uten bruker, og når du skal betale finnes det flere betalingsløsninger (kortbetaling, vipps eller PayPal.) Det er også mulig og «kjøpe nå og betale senere» med QLIRO, hvor de kommer med litt forskjellige forslag til nedbetalinger. Det er gratis frakt med postnord med mindre du handler for under 299kr, da kommer frakten på 49kr. Så er det bare å trykke på Godkjenn og fullfør kjøp. Enkelt og greit.

5. Teknologi/ Hastighet

I følge  Google PageSpeed Insights viser det at Nelly scorer 30/100 på mobil, som ikke er særlig bra, så her finnes det forbedringspotensiale. Nettsiden scorer dog 82/100 på PC, dette er veldig bra.

6. Kundetilfredshet

På siden Trustpilot scorer Nelly.com 3/5 stjerner, det viser at 51% har gitt Nelly «enestående vurdering» og 28% har faktisk gitt nettsiden en dårlig vurdering. Hvis vi går ut ifra denne statistikken har Nelly et klart forbedringspotensiale.

7. Trygghet
Det er viktig at kundene føler deg trygge når de skal utføre et kjøp online. Sånn sett er Nelly.com en side målgruppen kjenner godt til og føler seg trygge med. De har mange betalingsløsninger og du kan også betale med VISA og mastercard. Om du klikker deg inn på «kundeservice» og «kontakt oss» er det mulighet for å stille spørsmål i chat eller sende en mail.

8. Kundekommunikasjon
Det å ha god kommunikasjon med kunden er viktig gjennom hele kjøpsprosessen. Mye av grunnen til at Nelly har blitt så store som de er idag er SoMe. De har mange følgere på ulike sosiale plattformer og er flinke til å poste jevnlig. Grunnen til at jeg nevner sosiale medier når det er snakk om kundekommunikasjon er fordi Nelly er flinke til å formidle på feks. Instagram når det kommer nyheter, salg osv. Jeg har også erfart at Nelly.com er flinke til å svare på mail, utrolig flinke og hjelpsomme ansatte.

9. Priser og utmerkelser
Jeg har gjort noen søk i Google men fikk ikke opp noe konkrete priser eller utmerkelser. Når det er sagt er Nelly.com en veldig omtalt og populær nettbutikk for sin målgruppe.

10. Konsept og strategi
Nelly sin strategi skinner godt igjen på sosiale medier. De er flinke til å oppdatere samt ha samarbeid med kjente influensere. De er trofaste til kundegruppen sin og fokuserer alltid på de nyeste trendene. De har stålkontroll på hva unge jenter vil ha, alt fra klær og produkter til hvordan de markedsfører og tar bilder.

Konklusjon

Min konklusjon er at Nelly.com er velfungerende nettbutikk som har oppnådd stor suksess. Det finnes selvfølgelig små ting som kan justeres og legges til, men alt i alt en veldig fin, trygg og oversiktlig nettbutikk. Terningkast 5.

terningkast-5-jpg_ashx | røysta13
Bilde hentet fra: https://roysta13.wordpress.com/terningkast-5-jpg_ashx/

-Ida

Kilder:

https://nelly.com/no/kl%C3%A6r-til-kvinner/

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?url=nelly.com

https://no.trustpilot.com/review/www.nelly.com

https://nelly.com/no/kl%C3%A6r-til-kvinner/kl%C3%A6r/kjoler/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *