Refleksjonsnotat

Refleksjonsnotat

Vi er en gruppe på 5 jenter som har startet nettbutikken LulaLime. Vi selger det nyeste innen tilbehør for unge jenter. Jeg er selv veldig interessert i mote og tilbehør så dette var midt i blinken for meg, det var viktig for meg at jeg hadde en interesse innenfor produktene vi skulle selge. Vi vil at trender skal være tilgjengelige for alle og ønsker derfor å selge tilbehør til en rimelig pris.

Planlegging 

Eksamensgruppen min består av meg og 4 andre jenter. Vi valgte å være på gruppe sammen fordi vi er gode venner som har samme interesser og jobber bra sammen. Det første vi måtte finne ut av var hvilket produkt/tjeneste vi ville selge. Tilbehør ble fort et tema, vi er alle opptatt av mote så dette var midt i blinken. Etter mye frem og tilbake kom vi frem til at vi ville selge hårklyper og mobillenker (som er veldig trendy denne våren/sommeren). 

For å gjøre planleggingen av nettbutikken litt morsommere og mer fargerik brukte vi noe som heter Miro. 

Bilde: privat

Her kan du se en liten liten oversikt «boardet» vi har på Miro. 

Bilde: privat

Miro er perfekt til å lage «moodboard» for inspirasjon. Planen var først å selge solbriller også men vi bestemte oss for å fokusere på hårklyper og mobilpynt. 

Miro ble også brukt til alt fra rollefordeling til valg av navn og logo. Jeg syns personlig det var veldig motiverende å jobbe med oppgaven når vi hadde et så fint board. Når vi skulle finne navn kom alle opp med forslag også hadde vi en avstemning. Navnet vi kom frem til ble LulaLime. 

Produktene 

Når det kom til produktene var det viktig for oss at vi hadde rimelige priser, og vi hadde lyst til å lage produktene selv slik at det ble mer «personlig». Grunnen til at vi ønsket å selge produktene våre så rimelig er fordi vi ønsker at trender skal være tilgjengelig for alle. 

Med tanke på at vi ønsket å selge produktene til en lav pris var det viktig at innkjøpsprisen vår også var lav slik at vi får det til å gå rundt. Etter litt leting fant vi en nettside som solgte helt enkle hårklyper superbillig (til god kvalitet), så vi kjøpte inn en del av disse og endret på designet ved å farge med spray paint og pynte med perler. 

Resultat:

Bilde: Privat

Når det kom til mobillenker ville vi også lage det selv, så da kjøpte vi inn trå og perler. Da var det bare å være kreativ og lete etter inspirasjon. Vi ble veldig inspirert av perle og pastell trenden som pågår nå. Her kan du se noen av lenkene:

Bilde: privat
Bilde:privat

Markedsføring av produktene

Når det kommer til markedsføringen av produktene, har vi valgt å fokusere spesielt på Instagram. Grunnen til dette er fordi vi treffer akkurat målgruppen vi sikter til, som er unge jenter. Vi har vært flinke til å poste jevnlig i perioden før nettbutikken åpnet for å engasjere publikum. Vi delte også LulaLime sine innlegg på våre egne private Instagram kanaler slik at venner, familie og følgere fikk det med seg. Det var viktig for oss å ha en pen feed på Instagram, så den ble nøyaktig planlagt for at folk skal få et bra førsteinntrykk.

Bilde: Privat

Vi bruker også Instagram for å inspirere, slik som dette: 

Bilde: privat

Her viser vi litt andre måter å bruke perlelenkene og klypen på.

Vi hadde også nedtelling på Instagram før åpning av nettbutikken, jeg skulle kanskje ønske at vi var ennå tidligere ute med dette slik at enda flere fikk det med seg. 

Vi hadde også en rabattkode på 10% ved kjøp av mobillenke og hårklype i lanseringsuken+ en konkurranse på Instagram hvor en heldig vinner kunne velge en valgfri mobillenke. For å delta på konkurransen måtte du følge LulaLime og tagge 2 venner. Dette var taktisk for å nå ut til flere og få flere følgere. 

Opprettelse av nettbutikken

Å opprette selve nettbutikken syns jeg var det vanskeligste i denne prosessen. Grunnet at alt var så ukjent. Vi brukte Shopify for å lage nettbutikken, noe ingen av oss hadde erfaring med.

Så da var det bare å Google, se på Youtube, lære fra tidligere studenter og prøve seg frem.

Det var mye vanskeligere en jeg trodde, men utrolig gøy når vi først fikk det til. 

Det som var viktigst for oss var at nettsiden var brukervennlig både på mobil og pc. At den skulle bli fin og oversiktlig, og har bra betalingsløsninger. Det var også utrolig viktig for oss at skulle nettsiden så bra ut, så vi har brukt mye tid på bilder og design. Vi ble til slutt utrolig fornøyd med resultatet. 

Som du ser nederst på nettsiden er den koblet direkte til Instagram kontoen ved et enkelt klikk.

Bilde: privat

OKR (Objectives and key results) 

Objective: Ha en velfungerende, brukervennlig og visuelt pen nettbutikk som også kan brukes etter eksamensdato.

KR1: Få 1000 følgere på instagram (7/10) 

KR2: 10 000 besøkende på nettsiden (8/10)

KR3: Selge 100 produkter innen eksamensdato (5/10)

Dette var målene vi satt oss i starten, når jeg ser på dette i etterkant kan jeg vel si at vi har satt oss litt vel høye mål. Vi var uerfarne med høye forhåpninger. Vi så jo at de andre hadde mye lavere key results enn oss, men vi tenkte at dette var noe vi kom til å klare. Ser jo i ettertid at vi siktet litt høyt da vi møtte en del utfordringer på veien. Limen vi skulle bruke til å feste perler og pynt på klypene holdt ikke like bra som vi hadde håpet på og spray malingen var heller ikke 10/10, men vi har lært SÅ mye av dette.

Hva har jeg lært?

Ført og fremst må jeg få si hvor heldig jeg føler meg som har fått muligheten til å ha en slik annerledes og lærerik eksamensoppgave. Hele prosessen har vært utrolig lærerik. Det er ikke mange på min alder som kan si at de har vært med å starte en velfungerende nettbutikk. Det er jo så relevant for fremtidige jobber. 

Vi fikk ikke noen oppskrift eller «mal» på hvordan dette skulle gjøres, så jeg var forberedt på at dette kom til å bli utfordrende. Når det er sagt har læringsutbytte vært stort når vi har vært nødt til å finne ut av så mye selv. Google og Youtube og ble virkelig vår beste venn i denne prosessen. Jeg har også lært hvordan det er å jobbe i et team. Den delen syns jeg gikk veldig fint, og vi var flinke til å fordele oppgavene. Alle fikk hver sin rolle, og jeg fikk rollen som «innkjøpssjef». Min oppgave var da å finne produkter og bestille dem, i tillegg til research av relevante produkter. Jeg måtte beregne at vi ikke bestilte for mye varer i starten for å unngå å tape mye penger. Så vi begynte slik at vi fikk laget noen av produktene og postet dette på Instagram for å sjekke hvor stor interessen var. 

Jeg har også lært mye av å blogge, det har vært et stressende men innholdsrikt semester. Dette er noe jeg vet jeg kommer til å få bruk for i fremtiden. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *