Hvordan starte med Google Analytics

Hvordan starte med Google Analytics

I dette blogginnlegget skal jeg beskrive hva Google Analytics er, og hvilke fordeler analyseverktøyet har for din nettside.

Analytics -mål dine aktiviteter! | Shopping Norge
Bilde hentet fra: https://www.shoppingnorge.no/alle-inlegg/analytics-first-steps/

Hva er Google Analytics?

Det er et analyseverktøy som er helt gratis og kan brukes av alle. Det tilbyr det du trenger av data og innsikt som gir deg muligheten til å analysere aktiviteten på din nettside/nettbutikk. Det er et verktøy som er veldig nyttig om du ønsker mer kunnskap om hvem som besøker deg.

Det gir deg blant annet en innsikt i hvem som besøker nettsiden din, hva de gjør, målgruppen, hvor de kommer fra og ulike aktiviteter som blir utført på siden.

Shopify Google Analytics-guide for 2021: Slik konfigurerer du Google  Analytics på Shopify - Netthandelsplattformer
Bilde hentet fra:https://ecommerce-platforms.com/no/articles/shopify-google-analytics

Hvordan bruke Google Analytics i din nettbutikk?

Det første du må gjøre er å opprette en konto, det kan du gjøre her: https://marketingplatform.google.com/about/analytics/ Etter du har registrert deg vil du motta en kose som du legger inn i nettbutikken din, når det er gjort kan du allerede starte å samle inn data som kan analyseres.

Å kunne måle aktiviteten på nettsiden din er veldig nødvendig for å finne ut om markedsføringen du driver med fungerer, eller om det er på tide å endre strategi. Det gir deg en oversikt over all trafikk i nettbutikken og er bra å ha oversikt over om du ønsker å forbedre nettsiden din. Det gir deg noen indikatorer til hva som kan gjøres annerledes og en oversikt over hvilke tiltak som bør igangsettes.

Lykke til!

Kilder:

https://marketingplatform.google.com/about/analytics/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *