Hvilke markedsføringskanaler bør bedriften din benytte seg av?

Hvilke markedsføringskanaler bør bedriften din benytte seg av?

I dagens blogginnlegg vil jeg komme med noen anbefalinger, jeg skal nemlig skrive litt om hvilke markedsføringskanaler bedriften din burde benytte seg av i 2021. Sosiale medier er den beste måten å drive markedsføring på om du ønsker å nå ut til flest mulig og du skaper direkte kontakt mellom bedriften og kundene dine. Sosiale medier har blitt en av de viktigste kanalene innen reklame og markedsføring.

Instagram

Det er 2 440 000 norske brukere på Instagram. 57% av disse er kvinner mens 43% er menn. (https://blinkmarked.no/ipsos-sosiale-medier-rapport-q4-2019/)

Ut ifra disse tallene ser vi at en veldig stor del av den norske befolkningen er på Instagram. Om målgruppen du ønsker å nå ut til er ungdommer og unge voksne er instagram en perfekt plattform å satse på.

Instagram brings new features to curtail online bullying | TechRadar
Bilde hentet fra: https://www.techradar.com/in/news/instagram-brings-new-features-to-curtail-online-bullying

Det å kombinere bilder og videoer på instagram for å vise frem produktet/tjenesten din kan føre til at flere blir oppmerksom på din bedrift. Du kan skape den stemningen du ønsker for å nå kundegruppen din og få en enda større følgermasse. Det positivet med dette er om kunder eller bekjente deler en av postene dine, eller selve kontoen så vil det spre seg ganske fort. Du kan også inngå samarbeid med influensere for å nå ut til enda flere. Da er det viktig at du velger rett person til jobben. Hvis du for eksempel selger klær, så ønsker du samarbeid med en influenser som bryr seg om mote og som har følgere som bryr seg om det, slik at du treffer rett målgruppe.

Tiktok

En annen plattform som absolutt ikke må undervurderes er Tiktok. Tiktok er relativt nytt og har tatt hele verden med storm. Det er relativt unge mennesker som bruker denne appen, men jeg ser at det er flere og flere eldre som også begynner å ta appen i bruk. Tiktok er et fint verktøy å bruke for å vise frem bedriften din og prosessen bak på en morsom og kreativ måte.

TikTok sued for billions over use of children's data - BBC News
Bilde hentet fra: https://www.bbc.com/news/technology-56815480

Et eksempel på hvorfor Tiktok er en bra markedsføringskanal:
– Tiktok er en app hvor nye trender blir delt, folk deler erfaringer med produkter og kommer med anbefalinger. Det har skjedd flere ganger at for eksempel skjønnhetsprodukter er helt utsolgt i butikker verden over fordi det har gått viralt på Tiktok. Dette sier litt om hvor mye makt denne appen har. For å ta et eksempel så kan jeg nevne «maybelline sky high mascara» som er en mascara som gikk viralt for en stund tilbake. Det hele startet med en jente som filmet seg selv når hun påførte mascaraen og fikk ekstremt lange vipper, dette førte til at jenter verden over ville ha tak i denne magiske mascaraen. Jeg husker at dette produktet var så vanskelig å få tak i over en lang periode. «maybelline sky high mascara tiktok» er også helt på toppen i google søk om du søker på merket Maybelline.

Kilder: https://blinkmarked.no/ipsos-sosiale-medier-rapport-q4-2019/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *