Sosiale medier sin rolle

Sosiale medier sin rolle

Hei! I dette blogginnlegget skal jeg skrive litt om rollen til digitale plattformer. 6 januar 2021 skjedde det et angrep på den amerikanske kongressen. Kongressen ble stormet av en gjeng demonstranter. De fleste av disse demonstrantene var tilhengere av Donald Trump.

I dagens samfunn har sosiale medier en ekstrem stor påvirkningskraft. De aller fleste bruker SoMe hver dag og vi bli alle ubevist påvirker av hva vi leser og ser på forskjellige sosiale plattformer. Sosiale medier er veldig effektivt når det kommer til å dele informasjon og koble mennesker sammen, men det kan også oppstå konflikter. En av ulempene med sosiale plattformer er at de har veldig stor påvirkning på oss, og vi kan ikke alltid vite om det vi leser er sant eller ikke. Det kan være vanskelig å skille ekte og «fake news».

Angrepet på den amerikanske kongressen
Kongressen ble stormet på samme dag som Joe Biden ble den nye Presidenten til USA. Tingen her er at Donald Trump hadde oppfordret følgerne sine på twitter til å møte opp i Washington DC 6.januar, som er samme dato som Joe Biden ble erklært president.

Konspirasjonsteorier førte til dødelige opptøyer · Faktisk
Hentet fra: https://www.faktisk.no/artikler/GX1/konspirasjonsteorier-forte-til-dodelige-opptoyer

Sosiale medier sin rolle

Trump var veldig aktiv på twitter i forkant av stormingen. Han har en stor følgermasse og når frem til mange. Under selve demonstrasjonen ble det delt informasjon, bilder og videoer som spredde seg raskt på sosiale plattformer som Snapchat, Instagram, Tiktok, Twitter, Facebook og Reddit. På grunn av denne massive spredningen fikk alle med seg hva som foregikk i hovedstaden. Hele verden fikk det med seg.

What's a 'Covfefe'? Trump Tweet Unites a Bewildered Nation - The New York  Times
Hentet fra: https://www.nytimes.com/2017/05/31/us/politics/covfefe-trump-twitter.html
Donald Trump har skrevet flere meldinger hvor han har oppildnet tilhengerne sine.

Konklusjon
Vi kan alle si oss enige i at sosiale medier har en ekstrem stor påvirkningskraft, både positivt og negativt. Det er tydelig at sosiale medier har litt for mye makt da denne stormingen ble så voldelig og farlig, og det finnes mange flere eksempler hvor sosiale medier har ført til konflikter og vold. Det kan skje misforståelser på grunn av at ikke alle deltagerene får samme informasjon i en slik situasjon, grunnet filterbobler og ekkokamre.

Kilder: https://no.wikipedia.org/wiki/Stormingen_av_den_amerikanske_kongressen_2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *