Instagram som markedsføringskanal

Instagram som markedsføringskanal

I dette innlegget skal jeg skrive litt om hvordan du kan bruke Instagram som markedsføringskanal for å gjøre bedriften din. Det å være tilgjengelig på digitale plattformer blir bare viktigere og viktigere. Jeg har tenkt å komme med litt tips og triks til hvordan du kan lykkes på Instagram. Instagram er en veldig omfattende plattform, så her finnes det mange ulike måter å markedsføre på.

Markedsføring med Instagram og Stories, kurs 4. desember 2019 - Webgruppen
Bilde hentet fra: https://www.webgruppen.no/kursoversikt/markedsforing-med-instagram-og-stories-kurs-4-desember-2019/

En god og oppdatert bio
Det å ha en tydelig og bra bio er viktig for at folk med en gang skal skjønne hvem dere er, hva dere selger eller hvilket budskap dere ønsker å dele eller hva dere kan hjelpe kundene med.

Regelmessig publisering
Hvis du først skal satse på instagram og legge litt innsats i det så er det viktig at du poster innlegg regelmessig. Dette vil gjøre bedriften din mer attraktiv. Det er viktig at innleggene er av god kvalitet og siktet mot målgruppen som du ønsker å nå. (fyll på mer her senere)

Stories
Min personlige favoritt- stories. I stories kan du poste både bilder og videoer, men de havner ikke i feeden din, så her trenger du ikke tenke på at det må «passe inn» med tidligere innlegg som er lagt ut. En story varer bare 24 timer før den forsvinner, og du kan legge ut mange i løpet av et døgn. Det som er kult med stories er at det gjør instagram kontoen din litt mer synlig. Jeg vil anbefale og poste litt stories hver dag. Du kan for eksempel legge ut meningsmålinger, kjøre en spørsmålsrunde, vise sneak peaks på nye produkter eller kjøre en konkurranse. Her er det bare fantasien som setter grenser. Det er det perfekte verktøyet for å komme mer i kontakt med kundene dine med tanke på at de kan svare på storyene du legger ut. Det er også mulighet til å tagge andre instagramkontoer osv, og om du har nok følgere kan du bruke «swipe up» som fører følgerene dine direkte til nettstedet ditt.

IG Blog Series #2: Raising your IG Stories Game! - Take Some Risk Inc.
Bilde hentet fra: https://www.takesomerisk.com/raising-your-ig-stories-game/

Reels
Med reels kan du enkelt poste korte videosnutter på instagram. Redigeringsprogrammet gjør det veldig enkelt å klippe videoen og legge til lyd osv. Dette er relativt nytt på plattformen og minner litt om nykommeren Tiktok. Reels er perfekt til å vise frem produkter i forskjellige sammenhenger.

Visuelt pen feed
Når det kommer til instagram er det ikke bare viktig å poste mye, men du må tenke over hvilken «stemning» du vil ha i feeden din. Fargene må passe sammen og du bør bruke litt samme redigerings stil på bildene. Målet ditt er at de som trykker inn på profilen din ønsker å kjøpe produktene eller tjenesten din. Instagram feeden din skal representere bedriften din best mulig. Du ønsker å inspirere følgere og potensielle kunder.

for eksempel:

13 STUNNING Instagram Feed ideas for Business
Bilde hentet fra: https://thepreviewapp.com/instagram-feed-ideas-for-business/

Her kan du tydelig se at fargene matcher, det går i samme fargepalett og det skaper en egen stemning over hele feeden. Den ser pen og profesjonell ut. Det er oversiktlig og du får raskt et overblikk over hvilke tjenester/produkter denne bedriften selger.

Samarbeid med influensere
Noe som er smart er å inngå samarbeid med influensere. Det vil gjøre folk oppmerksom på instagram kontoen din slik at du kan oppnå mer følgere og salg. Det du bør tenke hvis du er interessert i å samarbeide med influensere er at du velger de riktige for din bedrift. Med det mener jeg at om bedriften din selger klær, så bør du inngå samarbeid med en påvirker som har følgere som bryr seg om mote. Det er på denne måten du vil nå frem til det rette publikummet. Du må også tenke på hvilken målgruppe du ønsker å nå.

Lær deg å bruke «Innsikt»
Når du har en bedriftskonto på Instagram har du mulighet til å trykke deg inn på «innsikt». Her kan du se en oversikt over hvor mange kontoer som er nådd, samhandlinger på innholdet og publikummet ditt. Du kan også trykke på «se innsikt» under innleggene du poster for å se rekkevidde, profilbesøk, kontoer nådd og eksponeringer. Alt dette er med på gi en pekepinn på hvilke innlegg som fungerer bra og hva som ikke fungerer like bra.

-Ida

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *